MARIA HYYPIÄ

ART & INTERIOR DESIGN

 

Minusta...

Olen kestävää kehitystä ja terveellisiä elämänarvoja kannattava esteetikko, jonka intohimona ja ammattina on sisustaminen.

Olen työskennellyt hoito-alalla vuodesta 2008 tehden lastenhoitajan sekä lastentarhanopettajan töitä. Myös vammaispalvelut ovat tulleet tutuiksi.

Lastenhoito on vaativaa asiakasrajapinnassa tapahtuvaa työtä, jolloin on ymmärrettävä kokonaisvaltaisesti ihmisyyttä, kasvua sekä erilaisia tarpeita. Tämän ymmärryksen (jonka suhteen tapahtuu jatkuvaa oppimista) pystyn valjastamaan käyttööni havainnoidessani ja suunnitellessani tilaa.

Hyvin suunniteltu tila ottaa huomioon asukkaansa, ihmisen fysiologian sekä perustarpeemme turvaan, suojaan ja kauneuteen. Hyvin suunniteltu ja toteutettu tila huomioi asukkaansa valaistuksen, mittasuhteiden, värien, muotojen sekä kulutuksen osalta. Tila on asukkaansa, ei minun näköinen. 

Tässä prosessissa auttaa ihmistuntemus yhdistettynä ymmärrykseen materiaaleista ja rakenteista. 

Omaan pitkän historian taiteiden parissa opiskelusta. Pääsinkin vuonna 2000 valintakokeiden kautta erään yläasteen kuvataidepainotteiselle luokalle. Tämän jälkeen luonnollisesti pyrin Helsingin kuvataidelukioon (Torkkeli), josta valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2007. 

Vuosien hoitoalan työn jälkeen oivalsin intohimoni olevan rakentamisen ja suunnittelun parissa.  Valmistuinkin vuosia myöhemmin tekniikan alan opistosta verhoilu- ja sisustusalan perustutkinnon osalta sisustajaksi. Jatkoin täydentävään jatkotutkintoon, sisustajan ammattitutkintoon josta valmistuin helmikuussa 2019. Nykyinen tutkinnon nimike on taideteollinen ammattitutkinto nimikkeellä sisustaja. Tällä hetkellä opiskelen teknistä suunnittelua (mallinnusta 2d ja 3d: ArchiCAD, AutoCAD ja Revit)

Muiden opintojeni ohella, olen vuosien saatossa käynyt maalaustunneilla sekä harrastanut keramiikkaa ohjatusti. Myös omatoiminen valokuvausharrastus on kulkenut rinnalla. 

Muuta ammattiani tukevaa koulutusta olen käynyt mm. SketchUp:in osalta. 

Sisustusalan työhistoriaa omaan myyntikordinaattorina toimimisesta, lavastustöistä, somistuksesta sekä hieman markkinoinnista. Yrityksistä ja organisaatioista näistä mainittakoon Vepsäläinen, Loimaankivi, Kansallisooppera, Tulikivi sekä esteettömyyteen perehtyneessä informaatiokeskuksessa Toimiva Koti Oy (nykyinen Ettonet pro shop).

Kuvan yllä minusta on ottanut Antti Johansson

 

Portfolio

(Pidätän oikeudet kaikkiin kuviini)

 

Lisätietoja

Minuun voit ottaa yhteyttä suunnitteluun, rakenteisiin sekä materiaaleihin liittyvissä kysymyksissä. Teen myös somistus- ja lavastustöitä sekä maalaan toiveittesi mukaisesti esimerkiksi akustoivat taulut tilaasi. Ota vain rohkeasti yhteyttä!

Menneet ja tulevat näyttelyt 2019:

Huhtikuu - Tapiolan kirjasto, TaruGalleria Kulttuuriaukio 2

Toukokuu - Cafe Talo, Hämeentie 2 B

Syyskuu - Ravintola Oiva, Porthaninkatu 5

 

Yhteydenotto

maria.hyypia@gmail.com

Puhelin: 045 320 8580

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now